Mono Porcje

Czy mono porcje mogą być wykonane z owoców?

Jest to bardzo dobre pytanie..

Do tej pory określa się owoce podane w pucharach jako sałatkę owocową bądź deser owocowy, szczególnie gdy jest podany z syropem czy bitą śmietaną..

Czy mam doświadczenie, aby wprowadzać nowe rozwiązania i trendy?

Swoją przygodę z owocami zaczynałam ponad trzynaście lat temu, a kwestia serwowania owoców w trakcie imprez np. okolicznościowych jest dalej na etapie rozwoju..

Kilka lat temu podjęłam decyzję o otworzeniu firmy specjalizującej się w przygotowywaniu owoców w specjalistyczny sposób.. Zatem na zasadzie cateringu uświadamiam ludzi, że można atrakcyjnie zaprezentować i zaserwować owoce w różnej formie poczęstunku ..

Jakie są powody wprowadzenia owocowych mono porcji?

Jest kilka powodów, które mają bezpośredni wpływ na moją decyzję. Powody, które mnie utwierdzają w tym, że jest to odpowiedni kierunek do funkcjonalności nowych trendów. Określanie atrakcyjnie przygotowanych porcji owocowych jako mono porcje jest moim zdaniem odpowiednim rozwiązaniem, które systematycznie wdrażam.

Reżim sanitarny, czy coś takiego dotyczy owoców?

Czas pandemii to bardzo trudny moment dla wszystkich. Czas, w który tak mocno rozchwiał stabilność funkcjonowania branży gastronomicznej. Utwierdzają mnie w przekonaniu, że decyzje podjęte kilka lat temu o wprowadzaniu na rynek stołów owocowych. W dekoracyjnej formie pucharów szklanych czy talerzyków, jako tzw. mono porcji były odpowiednie..

Po kontrolach, które ma każdy przedsiębiorca związany z gastronomią, bezdyskusyjną sprawą jest to, że podawanie owoców właśnie w taki sposób, spełniają reżim sanitarny.

Uczą się klienci i goście, ale nikt – nikomu, rąk do talerza nie włoży. Więc te rozwiązania są przyjmowane z aprobatą i zadowoleniem.

Z tych wielu lat pracy wyciągnęłam wnioski, dlatego też dalej pogłębiam proces tworzenia pięknych owocowych mono porcji. Deserów, które oprócz swojego atrakcyjnego wyglądu, spełniają techniczne rozwiązania.

Jak to jeść ?

Każda mono porcja mimo, że są różnej wielkości, jest porcją indywidualną, jak z nazwy wynika. Owoce różnych gatunków czy odmian są odpowiednio obrane i przygotowane, tak aby ułatwić ich spożywanie. Poczęstunek, który w maksymalny sposób ogranicza gościom np. naturalny problem z obraniem skórki, jest idealnym rozwiązaniem. Rozwiązaniem, które cieszy, a pozwala z radością i swobodą korzystać z przygotowanych owoców.

Dlaczego tak długo ?

Zmieniają się czasy w jakich żyjemy. Zmieniają się ceny produktów wyjściowych. Koszty dojazdu. Zmienia się świadomość klienta. Wchodzą nowe możliwości w dostępności produktów.

Na przestrzeni tych lat zmieniłam się i Ja.

Ale jednego jestem pewna. Wprowadzanie nowy trendów, to nie jest łatwy etap. Jest to proces, który trwa latami i o tym mogę już Was zapewnić.

Dodaj komentarz