Stoły owocowe

Aranżacje stołów deserowych mają różny charakter, natomiast moje doświadczenie oraz ostatnie lata pokazały, że musiałam się skrupulatniej przyjrzeć serwowaniu owoców na dużych przyjęciach. Dlatego też od dłuższego czasu w mojej ofercie znajdziecie już tylko mono-porcje, desery tzw. „do ręki”. Są to dekoracyjne owocowe talerzyki oraz pucharki o różnej wielkości od 50ml do 500ml, tak aby każdy mógł wybrać odpowiednią porcję dla siebie. Bezpieczeństwo, wygoda i oczywiście smak to priorytet dzisiejszej gastronomii, dlatego też moje propozycje stają się idealnym rozwiązaniem podczas organizacji wesel, eventów, imprez okolicznościowych czy firmowych. Stoły owocowe w formie cateringu są piękne i kolorowe, ale przede wszystkim zdrowe. Tak podanym owocom nikt się nie oprze!

Priorytetem podczas tworzenia stołów owocowych jest dla mnie i mojej firmy nauka ludzi nowych smaków. Połączenie produktów naszych – polskich z owocami egzotycznymi sprawia, że taki stół jest luksusem dla naszego podniebienia.

Podczas organizowania imprezy kameralnych wykonywanych w zaciszu domowym. Proponuję aranżacje owoców ułożonych na dużych półmiskach, które idealnie sprawdzają się podczas urodzin, chrzcin czy komunii, tzw. torty carvingowe.

W celu wykonania atrakcji, którą jest stół owocowy używam owoców, które są dostępne na naszym polskim rynku. Nasze jabłka, gruszki, truskawki, maliny, wiśnie, czernie, brzoskwinie, nektarynki, morele, śliwki, a także owoce miękkie: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki, morwy, poziomki to podstawa wykonania pysznego pucharu owocowego, w którego skład wchodzi od 5 do 25 rodzajów owoców.

Korzystając z dobrodziejstw smakowitości zagranicznych smaków, nie wyobrażam sobie swoich deserów bez słodkich arbuzów: żółtego i czerwonego. Melony Cantalupe, Galia, Piel De Sapo, Dino, Miodowy oraz inne, które pojawiają się na polskim rynku sezonowo, to słodko-winne podkreślenie smaku owoców. Pyszne deserowe lub sycylijskie pomarańcze, słodkie mandarynki, filetowane kolorowe grejpfruty, ananasy również Baby,  tylko pobudzają kubki smakowe naszych gości przez cały rok. Słodkie mango, winna marakuja, papaja, granat w połączeniu z liowfilizowanymi i suszonymi owocami, tworzą niesamowita barwę smaków i kolorów.

Pyszne żółte kiwi wraz zielonym zaskakują kolorem i smakiem, a występująca późnym latem i jesienią Aktinidia ostrolistna – mini kiwi to zdumiewający widok, który zachęca do spróbowania.

Rodzynek brazylijski – phisalis tzw. miechunka peruwiañska, jest dostępna cały rok, na naszym polskim rynku, a tak niewiele osób zna jego smak, a wiele żyje w świadomości, że jest trująca. Dlatego tak często trafia do moich deserów, aby poznać i pokazać, że jest tak blisko.

Jest wiele owoców wystepujących tylko sezonowo, dlatego tak uchwytny jest ich widok tylko podczas zrobienia fotografii i dobrej pamięci do smaków.

Truskawka anansowa – biała, śliwka plumcot – o niesamowitym kolorze buraka, poziomki: białe i czerwone, morwy: czarna i biała, dereń, świdośliwa, rokitnik, żurawina, białe i czarne maliny, jeżyny, smoczy owoc – pitahaya, w różnych kolorach, lichi, karambola, kiwano, kaki, granadilla, rambutan, mangostan, cherymoya, pepino, pełna gama kolorów i smaków dostępna tylko przez chwilę. Na tym polega piękno tworzenia stołów owocowych, pucharów, tortów carvingowych, za każdym razem zaskakują wyglądem i smakiem.

Stoły owocowe doskonale sprawdzą się w przypadku:

  • wesel
  • imprez firmowych
  • eventów
  • imprezy okolicznościowe: urodzin, imienin, rocznic
  • rzeźby 18+ na wieczór panieńskich
  • sylwestra
  • studniówek itd.

Obsługuję zarówno klientów indywidualnych, jak również firmy i instytucje, salki zabaw itp.

Wycena mojej twórczości i zajęć jest dokonywana indywidualnie. Do wyceny jest doliczany koszt dojazdu.

Jeśli interesujesz się moją ofertą, wyślij zapytanie podając podstawowe informacje, które pomogą mi przygotować wstępną wycenę.

Przykładowe aranżacje: